❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Nuevo molino para trigos ancestrales

La Garbiana Pagesa es una cooperativa dedicada a la producción ecológica de cereales y harinas y a la recuperación de variedades de cereal hoy en desuso. Necesitamos un nuevo molino que mejore nuestras condiciones de trabajo y nos ayude a poder vivir dignamente de la tierra. ¡Muchas gracias!

La Garbiana Pagesa

Un proyecto de

Creado en

Tarroja de Segarra
0
segundos
168
Aportaciones
11.480€
De 10.500€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

Apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:
Volver a todas las actualizaciones

#15 / Un altre camí és possible!

Us adjuntem un article d'opinió de Juan Cal, publicat al diari Segre el dia 24/05/13!

Estem molt agraïts dels articles, comentaris i opinions que ens aneu donant, les vostres paraules són el que ens impulsa, alimenta i anima!

Moltíssimes gràcies!!!

Estem en contacte ben aviat!!!

Quan parlem d'emprenedors pensem, generalment, en tòpics de la vida urbana, en idees relacionades amb aplicacions per a mòbils o idees brillants relacionades amb l'aeronàutica, la bioenginyeria o la indústria farmacèutica. La realitat ens demostra que també hi ha creativitat, innovació i capacitat emprenedora en el sector agroalimentari i no només per l'aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació o l'ús de llavors modificades genèticament per millorar el rendiment de les explotacions. No, l'ecologia, el retorn a l'agricultura biològica, natural, el respecte pel medi i la recuperació d'espècies autòctones en perill d'extinció i mètodes de transformació artesanals també són formes d'innovació que poden comptar amb èxit comercial. I, per finançar aquesta mena de projectes, no sempre hi ha línies de crèdit a l'Institut Català de Finances, a l'ICO o a la banca convencional. De vegades cal recórrer al mecenatge, a la col·laboració dels veïns, a l'ajuda dels que prefereixen destinar els seus estalvis a donar suport a iniciatives sostenibles abans que invertir en paradisos fiscals. Això és el que li ha passat a un grup de joves de la Segarra que han pogut finançar l'adquisició d'un molí de pedra per a cereal gràcies a les aportacions d'una xarxa de micromecenatge. És una llum d'esperança per als que veuen, més enllà del capitalisme, més enllà de l'especulació sense principis, la possibilitat de construir una societat solidària en què es valori l'autenticitat, el retorn als orígens de la cooperació.

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • carme

    carme

    casi 12 años

    És fantàstic poder llegir articles com aquest en un diari de "noticies" del dia a dia, el mateix títol tb. em sembla més que encertat, "un altre camí és possible". Felicito des d'aquí a en Joan Cal, els medis informatius són una gran eina, malgrat que massa vegades s'utilitza amb interés de....

    I com no pot ser d'altra manera , felicito a La Garbiana Pagesa, el seu camí es troba en bona direcció.

    La resposta a aquest projecte de micromecenatge per la compra d'un molí de pedra per a cereal , ha estat una bona mostra que volem que un altre camí sigui possible.

    Si els nostres polítics ho creguessin, aquesta crisi que sembla no tenir fi, s'acabaria per poder donar pas a mil i un projectes alternatius per tirar endavant una societat més sostenible, més justa, més conscient, més.... un altre camí és possible.

    FELICITATS i ENDAVANT!!!, que tot està per fer .

#16 / Ja sóc aquí!!!

Durant set dies he travessat Europa fins arribar a Tarroja. He viatjat ben empaquetat, i quan he arribat feia molta calor. Hi havia moooolta gent de tot el poble que estava a les portes de la meva nova casa esperant-me. El meu transportista al·lucinava: allò era una festa!!! Garbians i tarrogins van brindar per la meva arribada, per la nova època que començava a la vall del Sió. Principalment aquests quatre personatges, el garbians, que em tocaven i acariciaven i entre ells s'abraçaven per la meva arribada. Quina alegria!!!!

He estat molt desitjat i esperat...però la meva fabricació era lenta: fusta especial dels arbres de les vores de boscos nòrdics controlats, una fusta impossible d'esquerdar i una pedra també molt especial que fa una farina a una temperatura excel·lent per mantenir totes les propietats i nutrients del gra. Amb l'ajuda de tots, entro a La Garbiana i a poc a poc em van despullant de plàstics i fustes que m'envolten i em col·loquen al meu lloc definitiu.

I allí

leer más

#15 / Un altre camí és possible!

Us adjuntem un article d'opinió de Juan Cal, publicat al diari Segre el dia 24/05/13!

Estem molt agraïts dels articles, comentaris i opinions que ens aneu donant, les vostres paraules són el que ens impulsa, alimenta i anima!

Moltíssimes gràcies!!!

Estem en contacte ben aviat!!!

Quan parlem d'emprenedors pensem, generalment, en tòpics de la vida urbana, en idees relacionades amb aplicacions per a mòbils o idees brillants relacionades amb l'aeronàutica, la bioenginyeria o la indústria farmacèutica. La realitat ens demostra que també hi ha creativitat, innovació i capacitat emprenedora en el sector agroalimentari i no només per l'aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació o l'ús de llavors modificades genèticament per millorar el rendiment de les explotacions. No, l'ecologia, el retorn a l'agricultura biològica, natural, el respecte pel medi i la recuperació d'espècies autòctones en perill d'extinció i mètodes de transformació artesanals també són formes d'innovació

leer más

#14 / Som Tarrojins i Tarrojines!!!

També ens diuen tarrogencs i tarrogenques. La Garbiana ha nascut a Tarroja de Segarra, un petit poblet de 115 habitants de la vall del Sió.

El riu Sió neix a Gàver, pàtria d'en Martí Verdés. Les seves aigües reguen els nostres horts i desemboquen a Balaguer, on hi ha la bona gent de Cultures Trobades.

Tarroja ha sigut sempre un poble molt fèrtil d'inquietuds, projectes i idees de bomber.

Aquest diumenge és va realitzar la última etapa d'una caminada que va començar a Tarroja l'any 2012 i va acabar a Pals, hem fet la Ruta d'en Colom. Seguint amb la temàtica Colombina, fa molts i molts anys que a Tarroja s'edita la revista Terra Rubra.

Tarroja no ha estat mai un poble avorrit, la gent de La Cabana organitza tallers, xerrades, activitats,cursos de meditació, ioga, dansa del ventre, taixí i molt més!!! doncs de tant en tant pels carrers de Tarroja hi podem veure passar un lama tibetà passejant amb bicicleta!!!

i musicalment també som prou fèrtils, doncs cada estiu per la Festa Major

leer más

#13 / Alegria!

Vet aquí que en una terra seca i aspra, la Força, la Paciència, l'Alegria i la Passió varen trobar uns grans de blat. La Força remogué la terra i la Paciència sembrà les llavors i va esperar i esperar... A l'estiu l'Alegria recollí el blat i quan va ser al sac, el dugué a la Passió, que en feu una bona farina.

Després vingueren l'Experiència, la Saviesa, la Generositat, la Voluntat, la Il·lusió...i la gent de Verkami i tots els mecenes que han col·laborat i així els habitants d'aquella terra seca i aspra creixeren sans i forts, doncs la Terra estava plena de força, paciència, alegria, passió i il·lusió, en última instància, amor.

Alegria, visca en Tomeu!

leer más

#12 / Som més de 100!!!

Ja som més de cent mecenes!!!

La Garbiana està realment molt contenta de l'evolució del projecte, una empempta més i entre tots aconseguirem el molí!

I com que estem al maig, us deixem amb una frase del maig del 68:

SIGUEU REALISTES, DEMANEU L'IMPOSSIBLE!!!!!

#11 / Plou i estem nostàlgics!

Fora està fent una bona pluja, i com que no podem treballar ens hem ficat nostàlgics i ara us volem ensenyar els orígens de La Garbiana, aquest és un dels primers mercats que vam fer amb la primera collita de patates i cebes,

i us regalem una cançoneta...plou

#10 / El pas de l'equador!

Ja estem a la meitat, queden 20 dies!

Estem molt contents de l'acollida que està tenint el projecte i us animem a que durant els 20 dies que queden continueu fent difusió als vostres amics i coneguts!!!

Seguim endavant!

Us deixem amb un fragment del llibre Les Veus del Desert, gràcies Carme per compartir-lo!

"... Ota m'havia dit que fos jo qui honorés la Divina Unitat a la meva manera i que fes la pregària perquè aquell dia ens fos propici . Vaig repetir les paraules que havia sentit dir cada matí a la tribu (aborigen del desert australià): SI ÉS PEL MEU BÉ I PEL BÉ DE LA VIDA A TOT ARREU, FES QUE APRENGUI.

Un altre cop, la idea em va venir a la ment : SIGUIS AIGUA , SIGUIS AIGUA . Quan puguis ser aigua trobaràs aigua.

No entenia què volia dir allò. No tenia cap sentit . Siguis aigua!

Això és impossible. Però, novament, vaig fer l'esforç per oblidar la banda esquerra del cervell (part racional). Em vaig obrir a la intuïció (banda dreta del cervell , creativitat, visualització,

leer más

#08 / LA GARBIANA TOUR!!

La Garbiana no para, ahir dimarts dia 7 varem estar molt contents de rebre la visita de l'Institut Municipal Salvador Seguí de Lleida, és un centre que es dedica a la formació ocupacional de persones aturades i, actualment, està realitzant el curs "Activitats auxiliars d'agricultura", el qual consisteix en formar a 16 persones que han estat o estan privades de llibertat.

Dins aquest grup també varen venir 8 persones que estan fent un curs de jardineria mitjançant un Taller d’Ocupació (projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que consisteix en formar-se durant 12 mesos alternant-ho amb el treball en una instal·lació municipal, en aquest cas estan desenvolupant les tasques de jardineria a l’Arborètum – Jardí botànic de Lleida).

Juntament amb les seves monitores varem passar un molt bon matí passejant pels horts, el molí i els camps de cereal...

Avui dimecreshem passat la tarda amb els estudiants de quart curs de Geografia de la Universitat de Lleida, estan cursant

leer más

#07 / Per què necessitem un nou molí?

L'any 2010, quan La Garbiana només era una i·lusió, els joves de Tarroja varem posar uns quants dinerons per comprar el primer molí; era un molí gallec i amb ell vam començar a fer les primeres farines quan just creixien en els nostres camps els primers cereals ecològics.

L'any 2012 ja ens constituïm com a cooperativa i llavors apareix un segon molí provinent de la Fleca Tascó de Castellolí, ens arromanguem i el posem en marxa!

ja tenim dos molins, visca!

Els dos són molins de pedra i gràcies a ells podem començar a treure les primeres farines amb el segell del Consell Català de la Producció Agraria Ecològica ([CCPAE]) (http://www.ccpae.org/)

Ara, al 2013 necessitem un nou molí que ens ajudi a consolidar el projecte i que La Garbiana floreixi!

Per una banda és molt important per millorar les nostres condicions de treball. El nou molí serà un molí compacte que permetrà reduir molta pols i soroll, segur que la farina també ho notarà!

Per altra banda necessitem optimitzar la

leer más

#06 / L'economia del pa, un bon article de Gustavo Duch

El Periódico de Catalunya, 29 de abril de 2013. Gustavo Duch

El viejo profesor sabía que era uno de sus últimos años de clase o quizás, con los recortes, el último. Como un karma repitió la clase que el primer día impartía al nuevo alumnado de primero de Ciencias Económicas.

─Chicas y chicos, van ustedes a escuchar y aprender muchos conceptos económicos, ratios y teorías entre estas cuatro paredes, pero ¿saben ustedes qué economía aprenderán? ¿Saben ustedes qué economía quieren defender o practicar? Porque como tres clases de pan que podemos llevarnos a la boca, existen tres clases de economías.

─Primero, una muy mala economía, indigesta y que más que dar de comer hace pasar hambre. Me refiero a aquellas actividades económicas que con los cereales que se cosecharán en algún rincón del mundo, no producen pan u otro alimento sino que simplemente los utilizan para especular con ellos en el llamado ‘mercado de futuros’, un terreno de juego, en Chicago o Nueva York, exclusivo para

leer más

#05 / Ja han passat 10 dies!

Moltíssimes gràcies a tots els que durant aquests 10 dies heu recolzat el nostre projecte!

Ajudeu-nos a fer difusió als vostres amics, parentela tota i demés!

Mica en mica s'omple la pica, entre tots ho aconseguirem!!!

#04 / Noves recompenses!

Atenció atenció! Hem afegit una recompensa de 40€ perquè pugueu degustar les farines de la Garbiana sense moure-us de casa!

i també ens convertim en un banc! Antigament els bancs havien estat de cereals, doncs és la llavor i l'aliment que és conserva durant molts anys, ara pots invertir en aquest banc i mai et faltarà el pa!!!

#03 / Moltes gràcies, ja passem de 1000!!!!

Avui us presentem les desbrossadores de La Garbiana, així ens aneu coneixent a tots!

El Lolo i el Quim, un cavall i un ase català menjant en un camp d'adob en verd a l'era del molí.

Els estem preparant perquè ens ajudin a les tasques de l'hort...

#02 / Recuperació de varietats antigues

Fa dos anys els amics de Cultures Trobades ens varen encomanar una missió: conservar i multiplicar el blat blanc de Segarra i el blat fort de Solsona. Ens en van donar mig quilo i ara ja en tenim un bon grapat!

L'octubre del 2012 varem sembrar aquests grans blats amb l'ajuda de la Pandora, l'euga que va venir amb l'Alfred Ferrís a fer-nos un curs de tracció animal.

Al gener del 2013 feien aquest goig!

i aquesta setmana mireu el Ramon, aviat no el veurem!

i ara queda esperar fins al juny!

leer más

#01 / Els blats antics

Aquí podem veure unes fotos d'un dels camps de blats antics,

El març ens ha regalat alguna bona pluja, si l'abril és igual de generós al juny podrem tenir la falç al puny.... però no diguem blat fins que no sigui al sac i ben lligat!

Aquests camps són de 3 blats: la xeixa, l'aragó03 i el montcada, els sembrem i els molturem tots tres junts

Amb aquests tres blats antics recuperem els aromes i sabors que disfrutaven els nostres avis. Són blats que ens aporten un gran equilibri nutricional i el seu cultiu afavoreix la biodiversitat de les nostres terres.

Amb la farina d'aquests blats us recompensarem les vostres aportacions!

Moltes gràcies i fins demà!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies