Un cop assolit aquest Verkami us volem agrair un cop més la confiança que ens heu fet.
Volem també compartir amb vosaltres un parell de peces que no han pogut estar incloses al CD per qüestions legals. Sí que us podem oferir, però, la producció audiovisual que hem realitzat.
Es tracta de ”Himne dels pirates” i “Perquè he plorat”, els dos temes principals de Mar i Cel amb els que es clou l’espectacle “Amunt el teló, la Maricel en acció”.
El musical està basat en l’obra d’Àngel Guimerà.
Text: Xavier Bru de Sala.
Música: Albert Guinovart.
Arranjament per a cobla: Anna Abad.
Direcció: Francesc Gregori.
Veus solistes: Andreu Miret i Maria Armengol.
Cobla Maricel.
Enregistrament: Enric Giné.
Producció audiovisual: Andreu Miret.
El diumenge 13 d'abril farem la presentació d’aquest CD i el repartiment de les recompenses.
Això tindrà lloc a l'Auditori Pau Casals d'El Vendrell a les 17:30 de la tarda.
Himne dels pirates
Perquè he plorat
Us hi esperem a tots!
… leer más
Avui és la darrera jornada d’aquesta campanya. Hem aconseguit l’objectiu proposat i això vol dir que podem tirar endavant amb aquest projecte que ens ha fet tanta il·lusió.
Aquest projecte és el resultat del treball en equip de persones amb molt de talent: músics, cantant, actriu, compositors, director musical, directora escènica, guionista, productor, tècnic de so..., segur que me’n deixo algun. A tots ells els hem d’agrair l’esforç i l’entusiasme que han demostrat en tot moment. Ha estat una feina que no hauríem pogut pagar amb diners, cal dir que alguna d’aquestes figures que hem anomenat han rebut una remuneració propera a zero.
Moltes gràcies a tots els mecenes que heu participat en aquest Verkami i a tots els que ens heu demostrat el vostre afecte i el vostre entusiasme en els concerts que hem anat realitzant aquests anys.
El diumenge 13 d’abril farem la presentació d’aquest CD. Això tindrà lloc a l’Auditori Pau Casals d’El Vendrell a les 17:30 de la tarda.
Us hi esperem a

… leer más
“¿Pot, el teatre, parar l'orella al crit de socors que profereix la nostra època, en un món amb ciutadans en fallida, immersos en les cel·les de la realitat virtual, atrinxerats en llur privadesa asfixiant? ¿En un món amb existències robòtiques dins d'un absolut sistema de control i de repressió en tots els àmbits de la vida?”
Així comença el manifest d’aquest any encomanat a Theodoros Terzopoulos, director de teatre.
En Theodoros ens parla una realitat convulsa actual on els valors estan en qüestió. En Casals i en Guimerà no només van viure uns temps on la injustícia social i el drama de la guerra formaven part de la vida quotidiana sinó que van adquirir amb la seva vida i la seva obra un compromís valent amb la societat de la seva època.
“Aquests personatges són universals no tan sols perquè encara estan vigents, sinó perquè representen els valors actuals -Casal, la Pau o Guimerà, la tolerància-, la sostenibilitat, el respecte als altres, els drets humans,… Guimerà ens ensenya que

… leer más
És el fundador responsable de Tasso Laboratori de so i coordinador del servei.
Enginyer Superior de Telecomunicacions, Grau Mig de Piano (Conservatori del Liceu, Barcelona), màster en Sound and Music Computing (SMC, UPF) i en Xarxes i Serveis de Telecomunicacions (MXST, BES La Salle, URL).
L'Enric combina el coneixement tècnic amb la formació musical. Al costat de les pantalles amb totes les dades dels senyals d'àudio hi té la partitura del que està enregistrant. Això li dóna un valor afegit que es tradueix en un resultat d'una gran qualitat.
Treballar amb l'Enric Giné vol dir treballar amb un dels millors professionals en l'enregistrament de la cobla que hi ha actualment.
Enllaç a Facebook (https://www.facebook.com/reel/617893907738060)

… leer más
És la frase inicial i que millor identifica el discurs que Pau Casals va pronunciar a les Nacions Unides el 24 d'octubre de 1971, amb motiu de l'estrena de l'Himne a les Nacions Unides, que ell mateix havia compost.
U Than, Secretari General de les Nacions Unides va encarregar a Pau Casals i a W. H. Auden la composició de l'himne. La diplomàcia franquista espanyola va fer pressions per evitar-ho. L’himne es va estrenar però no es va tocar mai més.
L’arranjament per a cobla que hem enregistrat ha estat fet per en Joan Moliner, flabiolaire de la Cobla Maricel.

A la vora de la mar
n’hi ha una donzella,
que en brodava on mocador
que és per la reina.
Així comença la cançó popular El Mariner. En Joan Moliner n'ha fet una versió per a violoncel i cobla.
Al final del poema el Mariner resulta ser el fill del rei de l'Anglaterra, i per celebrar-ho, en Joan
els convida tots dos a fer un viatge per les illes del Carib i disfrutar dels seus ritmes salsers.
En Joan Moliner és flabiolaire i guitarrista. Forma part de la Cobla Maricel desde 2014 i ha format part de la Cobla Ciutat de Cornellà, la Principal de Tarragona i la Cobla dels Sons Essencials. És professor de guitarra al Conservatori de Vilanova i la Geltrú i director de la cobla del mateix centre i de la banda de flabiols Els Francolins.

En veure despuntar
el major lluminar
en la nit més ditxosa,
els ocellets cantant,
a festejar-lo van
amb sa veu melindrosa.
“El Cant dels Ocells” ha esdevingut un símbol de la pau després que en Pau Casals l’interpretés a la seu de les Nacions Unides. L’Anna Abad n’ha fet una reinterpretació lliure per a cobla que estem segurs que us emocionarà.
L’Anna és tible de la Cobla Maricel des del 2023. És compositora de sardanes i música per a cobla i cantautora. Amb el nom artístic d’Anna d’Ivori ha realitzat nombroses actuacions i dues produccions discogràfiques.

Y quants estius sense veure
la casa de mos passats,
niu de santas alegrías
que may més han de tornar!
Així comença la poesia d'en Guimerà que en Guillem Lluís ha arranjat per a la cobla.
En Guillem Lluís és graduat en interpretació del bombardí per l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i en fisioteràpia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va ser fiscornaire de la Cobla Maricel des del 2016 fins al 2023 i també ha estat col·laborador d'altres cobles de renom, com la Cobla de Cambra de Catalunya o la Cobla de l'ESMUC.
Ha compost diverses sardanes, la majoria estrenades per la Cobla Maricel, així com obres de caràcter més simfònic per a cobla sola o amb solistes. A més, també ha escrit i arranjat música coral i per a banda.

Les veles s'inflaran
El vent ens portarà
Com un cavall desbocat per les ones...
L'himne dels pirates de Mar i Cel. Podrem sentir en Saïd, pirata de Mar i Cel, amb la veu d'Andreu Miret, tenor de Sant Pere de Ribes que ha col·laborat amb la Cobla Maricel en nombroses ocasions.
L'Andreu és graduat en Cant Líric per l’Escola Superior de Música de Catalunya (2015-2019) i màster de Lied – Victoria de los Ángeles al mateix centre (2021-2022).
Va començar la seva formació musical als cinc anys quan va entrar a formar part dels cors de l’Orfeó Català de Barcelona.
I avui és el seu aniversari, felicitats Andreu!

El 1899 Pau Casals fa el seu debut internacional al Teatre de la República de París. Cent anys més tard neix a Barcelona en Pere Puertas, violoncel·lista.
L’espectacle El so de La Pau comença amb el preludi de la Suite nº 1 en Sol per a violoncel de J. S. Bach, una de les suites que Pau Casals va tocar tantíssimes vegades.
En Pere va començar a tocar el violoncel als 4 anys. Ha fet estudis al conservatori de Vic i al Conservatori Superior del Liceu amb la professora Erica Wise i amb el suport d’una beca Ferrer Salat. Actualment està cursant el màster d’interpretació sota la professora Vashti Hunter a la Universitat privada de música i arts de la ciutat de Viena (MUK). Ha actuat per Europa amb orquestra i en grup de cambra.

El 1889 en Pau Casals tenia 13 anys i va començar a tocar el piano al Cafè Tost del Passeig de Gràcia per quatre pessetes la nit. En aquestes vetllades es devia sentir molta música popular com la que sentirem avui a Les Danses de Vilanova interpretades per la Cobla Maricel.
Un dels actes principals del Carnaval de Vilanova són les Danses de Vilanova, que es celebren el diumenge de Carnaval i on s’hi pot ballar un seguit de balls vuitcentistes a part de les danses tradicionals. Aquest any podrem sentir l’estrena de l’arranjament de la Masurca per a cobla. Aquesta tonada havia format part dels balls en el segle XIX. L’arranjament és d’en Joan Moliner.

Per què he plorat?
Per què he plorat?
per qui no havia de plorar...
La Maria ens emocionarà interpretant el personatge de la Blanca que s'enamora d'en Saïd a Mar i Cel.
La Maria Armengol és l'element escènic al voltant de la qual gira tot l'espectacle "Amunt el teló, la Maricel en acció". Amb ella coneixerem els trets més importants de la vida i l'obra d'Àngel Guimerà.
La Maria s’ha format en interpretació a l’ESAD Eòlia i ha cursat el Postgrau d’Arts Escèniques i Acció Social a l’Institut del Teatre, Esmuc i Xanfrà. Ha estudiat oboè i cant a l’ECMM de Vilanova i la Geltrú.

“... aixís com al home al venir a la vida no se li dona á triar ni’l pare, ni la mare, ni la fortuna, ni’l país ahont té de naixer, no se li dona á triar tampoch la llengua que ha de brotar de sos llavis.”
El discurs del nomenament d’Àngel Guimerà com a president de l’Ateneu Barcelonès el 30/11/1895 va ser el primer pronunciat en català i va suposar la catalanització definitiva de l’Ateneu.

En Pau Casals va ser un gran fumador de pipa. Tenia centenars de pipes de tota mena, algunes obsequi del president J. F. Kennedy. Li agradaven les pipes Bent. Les Bent li permetien fumar mentre tocava o conversava amb els amics.
En Pau Casals va viure 96 anys. No sabem quants anys hauria viscut si no hagués fumat però sí sabem que els va viure amb una gran intensitat i amb un gran compromís polític i social.
Nosaltres no us recomanem que fumeu però sí us animem a que participeu de la campanya Verkami que estem duent a terme i a que vingueu a l'acte de presentació que es produirà el diumenge 13 d'abril a El Vendrell.

“Universals” és el nom que tindrà el proper CD de la Cobla Maricel. Amb aquest motiu avui hem engegat una campanya Verkami per tal de poder finançar el projecte.
Pau Casals i Àngel Guimerà són dues figures cabdals de la cultura catalana que han transcendit a nivell mundial. Ells són universals i nosaltres els hem volgut retre homenatge amb els espectacles que els hem dedicat, “El so de la pau” i “Amunt el teló, la Maricel en acció”.
Moltes gràcies per participar d’aquesta proposta que hem fet amb molta il·lusió i us animem a que ens ajudeu a fer-ne difusió també.
Aquest és l'enllaç que podeu compartir amb aquells que us sembli que els pot agradar de participar-hi també.
https://vkm.is/universals

3 comentarios
Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.
Ton Rosal Isart
Molt bona iniciativa, molta sort!!
Josep Ripoll
Un projecte molt interessant!!!
DAVID PUERTAS ESTEVE
Bravo! Un projecte necessari. Molta sort!